Еве зошто жените постари од 40 се подобри од помладите

679

Објавено September 11, 2017. Прочитано 36225

Тие не се будат ноќе за да го прашаат партнерот “за што размислува,” имаат свој живот и ви овозможуваат да гледате телевизија, а најголема доблест им е отвореноста и искреноста.

Објави факти за кои секој маж треба да стреми во живот со жена постара од 40 години, а не, како што стареат, да избираат помлади жени.

ЕВЕ ГИ ПРИЧИНИТЕ НА ПОСТАРИТЕ ЖЕНИ ПОСТАРИ ОД 40 ГОДИНИ

Еден постар, искусен маж кажал:

– Што сум постар, толку повеќе ги почитувам жените постари од 40 години.

Еве неколку причини:

Жена над 40 години никогаш нема да се разбуди среде ноќ и да ве праша: “За што размислуваш?” … Едноставно тоа не ја интересира.

Кога жена постара од 40 годинине сака да гледа натпревар, таа не седи до тебе и плаче. Таа ќе се забавува со нешто друго, со нешто за што е расположена. Најчесто тоа нешто е многу повеќе интересно отколку натпреварот.

Жената над 40 годинизнае за самата себе доволно за да знае која е, што е, што сака и од кого сака. Само мал број од жените над 40-годишна возраст се заинтересирани за она што ти мислиш за нив.

Жените постари од 40 годинизрачат со гордост. Ретко која ќе ти направи сцена среде опера или во ресторан, но ако го заслужуваш тоа, нема да се двоумат да те упукаат, доколку се сигурни дека би можеле да поминат неказнето. Со годините на жената сѐ и е јасно.

На жената постара од 40 годинине треба да ѝ се каже што си сторил – таа веќе знае.

Жена над 40 годиниизгледа одлично кога ќе стави црвен кармин, што не може да се каже за повеќето млади жени. Штом мажот ги добие првите бори, за него постарите жени од 40 години сѐ далеку посексипилни од помладите.

Постарите женисе поискусни и повеќе отворени. Тие ќе ви кажат во лице кога ќе се однесуваш како идиот. Никогаш не знаеш на што си кај нив.

Да, постојат многу причини зошто јас ги почитувам жените постари од 40 години. За жал, поинаку не бива …

На секоја брилијантна, интелигентна, топла жена над 40 години, доаѓа по еден “остаток од нешто” – голем стомак во жолти шорцеви поради што 20-годишните девојки прават вистински мајмунки од себе!