Заљубени сте во Водолија? 🤨

719

Конечно го пронајдовте човекот за кој сметате дека е „вистинскиот“, и сè изгледа совршено. Меѓутоа, кога станува збор за Водолија, постојат добри шанси дека има некои работи што тешко ќе се забележат на прв поглед.

Ним им е тешко да ги искажат своите чувства

Иако се сочувствителни и грижливи, разговорите не се нивна силна страна. Поради ова, понекогаш може да изгледа дека „се оддалечуваат“ од вас. Сепак, тоа не е случај. Водолиите многу се грижат за вас, вашите чувства и вашата врска. Тие едноставно не можат да го изразат тоа.

Сè што ќе им кажете земаат „на срце“

Ако сте лути на Водолија, внимавајте на работите што ги кажувате. Тие лесно се навредуваат дури и кога ќе кажете нешто во афект. Ако сте лути што не ви се јавил и кажете нешто како „никогаш повеќе не ми се јавувај“, немојте да се изненадите ако тоа навистина се случи.

Тие се многу сигурни

Кога не се во романтична врска, Водолиите ќе бидат подготвени да излегуваат со пријателите 24/7. Меѓутоа, ако сметаат дека навистина сте се поврзале на подлабоко ниво, припадниците на овој знак се подготвени да бидат со вас секогаш кога ви треба и можете да бидете сигурни дека тие нема да ве изневерат.

Нема да ви кажат дека не им се допаѓа правецот во кој оди врската

Ако се чини дека нешто не е на место во врската, а мажот Водолија се чини дека е повлечен, веројатно е време да размислите дали има смисла да се биде заедно. Зошто тој едноставно не кажува што му пречи? Во нивна природа е да се избегнуваат непријатни ситуации, па само дајте му малку простор да ги помине сите „опции“.

На нив често им треба време да се посветат на себе

Исто како што сакаат да се забавуваат со пријателите кога не се во врска, и мажите Водолии сакаат некое време сами да размислуваат за своите чувства. Најважно е да не се навредувате од ова – сигурно и вие сакате од време на време да бидете сами.