Црно чоколадо (30 грама дневно) за време на бременоста

1173

За време на бременоста е добро да се консумира црно чоколадо.

Канадски научници утврдиле дека умереното консумирање на црно чоколадо (30 грама дневно) за време на бременоста, поволно влијае врз развојот на фетусот.

Црното чоколадо е богато со флавоноиди што ја подобруваат функцијата на плацентата и помагаат при правилно растење на плодот.

Претходните истражуваа покажаа дека умереното јадење на црно чоколадо го намалува ризикот од компликации за време на бременоста.