Три од четири лекари никогаш не би препишале хемотерапија за себе и за своето семејство, но на сила ја препишуваат на други!

1037

Дали е случајност да 75% од докторите кои одбиваат хемотерапија за себе и за членовите на своите семејства сѐ уште препишуваат хемотерапија за 75% од своите пациенти?

Лекарите порано мислеле дека ако на болните им ја испуштат крвта така ќе ги исчистат од “лошите” инфекции или болести надвор од телото, но всушност целиот ефект од ова било дека болниот станувал уште послаб, не можел да се бори против она што го нападнало неговиот организам и било видливо дека пациентот ја изгуби битката за живот, за кратко време.

Многу луѓе кои “починале од рак” всушност починале од третманот, кој вклучувал хемотерапија или зрачење. Така хемотерапијата ги убива здравите клетки на организмот пред да го уништи канцерот, кој може многу бавно да се развива.

Повеќето пациенти кои “починале од рак” всушност починале од неухранетост, бидејќи клетките на ракот ги земаат хранливите материи од крвта, го уништуваат имунолошкиот систем и на тој начин ослабениот организам е подложен на многу инфекции против кои не е повеќе во состојба да се брани. Храната се транспортира со крвта, па со убивање на крвните клетки организмот е позагрозен. Покрај тоа, хемотерапијата ги уништува клетките на цревата, усната празнина и заради тоталното мачење на организмот престанува да бара храна.

Оваа информација, се чини, ја знаат и докторите и научниците, но заради договорите со фармацевтските компании не смеат да ја објават.

Истражувањето со помош на анкети и прашалници покажува шокантен факт дека три од секои четири лекари и научници одбиваат хемотерапија за себе заради разурнувачки ефекти врз целото тело и на имунолошкиот систем, а и заради исклучително ниската стапка на успешност. Покрај сѐ само 2% до 4% од сите случаи на рак реагираат на хемотерапија или го докажува “продолжување на животот “, но сепак наголемо се препишува за секој тип на рак, пренесува Natural News (http://www.naturalnews.com/).

Анкетите ги спровеле научниците на Мекгил Центарот за Рак преку испитување на 118 лекари, експерти за рак. Тие ги замолиле лекарите да замислат дека имаат рак и да изберат меѓу шест различни “експериментални” терапии. Тие лекари не само дека ја негирале хемотерапијата како избор, туку изјавиле дека не би дозволиле членовите на нивните семејства да поминуваат низ тоа!

Што тоа зборува за нивното вистинско мислење за овој архаичен метод?

Продолжува на страна 2