Зошто е важно да се биде прво дете во семејството

1516

Резултатите од истражувањето на Универзитетот Есекс покажуваат дека првородените девојчиња имаат предиспозиција да стекнат подобро образование од другите членови на семејството

Првородените девојчиња имаат дури 13 проценти поголеми шанси да се стекнат со подобро образование од првородените синови.

Првородени се многу познати и успешно дами како Џ.К. Роулинг, Хилари Клинтон, Опра Винфри и пејачката Бионсе. Половината од добитниците на Нобелова награда се првородени деца.

Студијата покажува дека за тоа постојат низа причини. Родителите посветуваат многу повеќе време на првите деца, поради што постои теорија дека првородените деца се поинтелигентни.

Без оглед на образованието и работното место на родителите првородените деца имаат седум отсто повеќе шанси да постигнат успех од другите деца.

Сепак постои начин и второроденото дете да постигне успех – важно е разликата меѓу првото и второто дете да биде најмалку четири години.

Сторете и Вие нешто убаво за вас – Cashback

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Cashback World | Cashback – Враќање пари при секое купување