Солта го оптоварува срцето и крвните садови

68

Зголемената употреба на сол или „белата смрт“, како што некои ја нарекуваат, незабележително и секојдневно ни ги оптоварува бубрезите, срцето и крвните садови.

Смртноста од овие заболувања во светот вртоглаво расте.

Како да ја спречите оваа „епидемија“ на модерното доба? Едноставно – внимавајте што јадете. Избегнувајте солена храна колку и да е вкусна!