Шест зборови кои сакам да и ги кажам на мојата мајка

300

Блогерката, Кристин Орган подели со нејзините читатели шест едноставни но важни и чуствителни зборови кои сака да и ги каже на нејзината мајка.

Следува нејзиниот текст:

– Постојат многу блогови, кои зборуваат за тоа што значи да се биде мајка, многу есеи за тоа колку мајките ја сакаат својата улога и многу текстови за тоа колку тоа е тешко. А тука се и телевизиските реклами, списанијата и каталозите, кои ни зборуваат што мајките  „навистина“ сакаат.

Јас има само шест зборови кои би сакала да и ги кажам. Шест едноставни зборови за кои мислам дека секој родител би сакал да ги слушне:

Благодарам и многу ми е жал

  • За болно породување кое си го имала за да ме донесеш на свет.

Благодарам и многу ми е жал

  • За сите непроспиени ноќи кога си ме држела и нишала, „трошејќи’ го својот грб, затоа што сум била, како што тоа љубопитно бебе.

Благодарам и многу ми е жал

  • Што си ги трпела сите мои напади на бес и високи очекувања, затоа што сум била „тешко“ дете.

Благодарам и многу ми е жал

  • Што голем број пати си морала да доаѓааш кај мене во училиште иако дома си имала уште две мали деца.

Продолжува на страна 2