Сонувавте дека летате? Еве ги сите значења на тој сон и сите се фасцинантни!

435

Често се случува да сонуваме дека летаме. Тоа е сон што веќе го проучувале и Фројд и Јунг, сон кој води кон различни фасцинатни толкувања.

Меѓу најчестите соништа поврзани со летањето е оној во кој сонувачот се гледа себеси како лета. Чест е и кај децата и кај возрасните и има повеќе од едно значење. Заедничко толкување е чувството на леснотија, слобода и отсуство на бариери, спротивно на она што се случува во реалниот живот. Сепак, толкувањето на овој сон се менува според различните елементи што го карактеризираат.

Ако сонувате дека летате високо

Ако сонувате дека летате високо, можеби дури и во вселената, тоа значи дека на сонувачот не му недостасува амбиција и желба за успех. Тој, веројатно, има веќе поставени цели кои треба да ги исполни за кратко време и работи напорно за да го добие она што го сака. Сонот симболизира и емоционално одвојување од одредени ситуации во реалноста со цел подобро да се испланира професионален живот.

Високото летање во сон секогаш означува и желба за слобода или бегство. Затоа овој сон може да укаже и на преголема строгост кон себе.

Ако сонувавте дека летате високо, во реалноста треба да се запрашате и да размислите за тоа како го доживувате вашиот труд за да ги постигнете поставените цели. Дали работите напорно без да ги запоставите вашите најблиски или дали ризикувате премногу за да ја постигнете целта?

Ако сонувате дека летате ниско

Наспроти претходното толкување и значење, кога сонувате дека летате ниско, во реалноста треба да се запрашате што се случува со вашата самодоверба. Овој сон укажува на недоверба во вашите способности, несигурност и неизвесност за иднината.

Ако сонувате дека летате со некого

Ако во сон сонувачот се гледа себеси дека лета заедно со некого, тоа значи дека тој сака да изгради нешто со таа личност. Овој порив и потреба, по природа може да биде и сексуален и асексуален, а може да се однесува на партнерот на сонувачот или едноставно на личност која штотуку ја запознал или која веќе ја познава, а за која не знае дали чувствува привлечност кон неа, надвор од соништата.

Ако сонувате дека летате со авион или хеликоптер

Тоа укажува на желбата да избегаме од проблемите на удобен и брз начин. Често означува и желба да отпатуваме некаде или да се преселиме во непозната локација за да започнеме нова авантура што ќе ни го одвлече вниманието од навиките и рутината.

Ако сонувате дека паѓате додека летате

Значењето на паѓање додека летате е слично на она на сонот во кој летате близу до земјата. Тој сон е поврзан со недостаток на доверба во нечии вештини и способности, најчесто во своите, но значи и страв и недостиг на свест за тоа што сакаме да направиме во иднина. Во принцип, сонот во кој паѓате, исто така, укажува на чувство на вина и срам за нешто што сте го направиле и за кое зажаливте.

Ако сонувате дека паѓате во море, значи затворање во себе по еден момент на среќа кој сега ви изгледа дамнешен. Водата означува емоции кои сте ги доживеале претходно. Не е изненадувачки што овој сон е типичен за некој кој се вљубува и сè уште е несигурен за своите чувства.