Шест главни животни правила според кои секоја жена би требало да живее

392

Сите ние се обидуваме да го живееме овој живот најдобро што знаеме и умееме.

Турбулентните периоди и разочарувања се чести „гости“ на животниот пат, а не ни се непознати ниту болката и тагата. Сепак, не е се така црно.

Имајте на ум дека животот треба да се живее со пола пареа, а за да успеете во тоа почитувајте ги следните шест животни правила.

  1. Помирете се со минатотосо цел тоа да не ја уништи вашата сегашност. Вашето минато не ја дефинира вашата иднина, туку вашите постапки и уверувања.
  2. Што другите мислат за вас,апсолутно не треба да ве интересира. Важно е колку се цените себе и колку сметаме дека сте си важни за самите себе си.
  3. Времето лечи речиси сѐзатоа бидите трпеливи. Болката е минлива. „Раните“ не дефинираат, тие го објаснуваат нашиот живот и зошто сме такви какви што сме. Тие се наш предизвик и не тераат да бидеме посилни.
  4. Не го споредувајте вашиот живиотсо животите на другите жени, затоа што не знаете ништо за нивните животи. Доколку сите свои проблеми ги исфрлиме на куп и ги гледаме проблемите на другите, би ги земале своите проблеми назад што е можно побрзо.
  5. Не размислувајте премногу,затоа што сосема е во ред ако не ги знаете сите одговори. Понекогаш одговор не постои.
  6. Смејте се,затоа што не ги носите сите проблеми на целиот свет. Смеењето може да го разубави и најтажниот ден и да го направи животот поподнослив.