Ситуации во кои не треба да користите сода бикарбонат

570

Сода бикарбонат е намирница која има многу корисни својства и примени, но некогаш сепак треба да се одбегнува.

Најверојатно знаете за голем број на чудесните намени на сода бикарбоната со кои се надминува нејзината употреба во кулинарството.