Предупредување за жените ! Никогаш да не го јадете овој дел од пилешкото

450

Овој текст е испратен од еден читател кој побарал да остане анонимен. Важно е да се знае дека ова е вистинска животна приказна за која повеќе информации можете да добиете ако го прочитате предупредувачкиот текст:

“Една моја пријателка имала израсток во својата утроба и во текот на операцијата отстранетта и е циста. Отстранетата циста била исполнета со темно обоена крв. Мислела дека ќе се опорави по операцијата, но таа е во многу лоша состојба.
Повраќала неколку месеци по операцијата. Отишла до својот гинеколог за консултации. Во текот на консултациите, докторот и поставил прашање што потполна ја збунил. Ја прашал дали ли често консумира пилешки крилца, а таа одговорила со да, прашувајќи се како знаел за нејзините навики во исхраната.”

Многу експерти низ целиот свет тврдат дека во пилињата вбризгуваат стероиди за да се забрза нивниот раст, за потребите на оваа општество да бидат исполнети. Таа потреба е ништо друго освен потреба за храна.

На пилињата им се вбризгуваат стероид во вратот или крилцата. Затоа, во овие делови на пилешкото постои најголема концентрација на стероиди.

Вие исто така треба да знаете дека овие стероиди имаат сериозни последици на организмот, бидејќи го забрзуваат растот. Уште поопасен ефект имаат врз жените, бидејќи предизвикаат промени во нивните хормоними, а тоа доведува повеќе да се склони кон цисти на матката и градите.

Споделете со вашите пријатели … !!!