Правило пет секинди | Дали е премногу жешко за шетање куче?

168

Советот до сега има повеќе од 500.000 прегледи, а сопствениците на миленичињата го поддржаа авторот на видеото во коментари.

За време на летната жештина, важно е да се погрижите вашите миленици да бидат на ладно и да им е пријатни исто како на вас. Поради оваа причина, еден сопственик на куче сподели одличен трик со кој че знаете дали е премногу жешко за шетање куче.

Sian Coffey објави видео на ТикТок во кое апелира до луѓето да се грижат повеќе за своите миленици за време на големите горештини, бидејќи тие можат да бидат крајно опасни за нив

Видеото што го сподели, покажува човек како шета куче за време на едно попладне, но кучето брзо го преминува патот за да најде сенка.

Повеќе од 500 000 прегледи

“Ако сте еден од многуте идиоти кои шетаат кучиња на топлина, не треба да поседувате куче. Гледајте како трча кон сенката затоа што патот врие. Ако не можете да ја држите дланката на патот пет секунди, премногу е топло за одење“, објасни Sian.

Напишаа корисниците на „ТикТок“

Нејзиното видео е прегледано повеќе од 500.000 пати досега, а сопствениците на миленичиња ја поддржуваат во коментарите.

“Секој сопственик на куче треба да го знае ова. Ако не се согласувате со тоа, вие сте проблемот”,

“Јас работам во кафуле и ме нервира количината на луѓе што излагаат со кучиња на горештини. Тие честопати дури и не носат вода. За среќа, ние му обезбедуваме“.

„Кучето нема да умре ако еден ден не оди, ќе умре од одење по герештина“.