Зошто заемната мастурбација е пожешка од сексот?

475

Колку често останувате насамо со својата сексуалност и мастурбирате? А што ќе кажете за заемна мастурбација со саканата/иот? Тоа може да биде возбудливо и на моменти дури многу потопло од половиот акт.

Видете заашто тоа е навистина интимно

Да мастурбирате заедно со вашиот партнер е многу интимно отколку спроведувањето на половиот акт. Не само што се бара посебен став, соодветна атмосфера, но се дели на нешто премногу лично што до овој момент беше дел единствено и само од вашиот интимен свет.

При заемна мастурбација нивото на доверба кон партнерот е силно зголемено. Ги следите емоциите еден на друг, шансата да не забележите некоја е минимален.

Изградбата на интимност меѓу себе на едно друго, повисоко ниво, и е потребно само поглед и мимиката, за да почувствувате колку ранливи сте еден пред друг и истовремено колку сте посветени на желбата.

Многу возбудувачки е

Кога мастурбирате сами на позадината на еротски филм е пријатно, нели? Заемна мастурбација е уште потопла. Не само што може да го набљудувате саканата/иот и да научат нешто ново за сексуалноста, како и тој/таа за вашата, но фактот дека некој ве гледа, а не само вие набљудувате, е уште повозбудувачки.

Гледањето на човекот, кон кого доживувате силни чувства за време на мастурбација може да ви донесе незаборавни емоции и задоволство.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2