Последните зборови на Стив Џобс

4392

Умрел како милијардер на возраст од 56 години од рак на панкреасот, а ние ви ги објавуваме неговите последни зборови:

Дојдов до највисокото ниво на успех во светот на бизнисот, во очите на другите луѓе, мојот живот е модел на успех.

Покрај работата, сепак, имам малку радост. На крајот, богатството е само факт на животот на кој се навикнав.

Во овој момент, лежејќи на смртна постела и сеќавајќи се на целиот мој живот, сфаќам дека сите признанија и богатството на кое бев толку горд, се бледи и стануваат безначајни пред лицето на непосредната смрт.

Можете да ангажирате некој да вози автомобил за вас, да заработите пари за вас, но не можете да имате некој кој може да поднесе болест за вас.

Материјалните работи можат да бидат изгубени. Но, постои едно нешто што никогаш не може да се најде кога е изгубено – “животот”.

Кога некој ќе влезе во операционата сала, ќе сфати дека постои една книга која треба да се прочита – “книга за здрав живот”.

Во која фаза од животот сме сега, со време ќе се соочиме со денот кога завесата ќе се спушти.

Големата љубов кон своето семејство, љубов кон својот партнер, љубов кон своите пријатели …

Биди добар кон себе. Цени ги другите.

Како стануваме постари, и толку помудри, полека сфаќаме дека часовникот од 300 или 30 долари има иста вредност – го покажуваат времето …

Без разлика дали земаме паричник од 300 или 30 долари, износот на пари во него е ист;

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2