Поминал рокот на траење, што сега?!

699

Ако им помине рокот, месото и сладоледот секако фрлете ги, рибата нема да прави проблеми иако нема да биде вкусна, а доматот фрлете го само ако се појави мувла или мирис на алкохо.

Роковите на хранате постојат со јасна намера за заштита на здравјето на луѓето и намалување на можноста на зараза од бактерии, но кај некои намирници многу е подобро да сметате на тестот со мирис и боја, затоа што може да се случи да фрлиме храна која се уште е добра. Кампањата Love Food Hate Waste истакнува дека само во Велика Британија секоја година се фрлаат 7 000 000 тони храна и пијалоци на кои им истекол рокот на траење, а можеле да се изедат, пишува Daily Mail.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.