Како да дознаете дека на организмот му се потребни повеќе маснотии

49

Кога ќе помислите на зборот „маснотии“, обично во главата ви се пали „црвено светло“ дека треба ги избегнувате.

Точно е дека дебелеењето предизвикува многу здравствени проблеми, но дали некогаш помислувате дека претерувате со избегнување на маснотиите?