Зошто античките Египќани имале секс само во лето

558

Топлината ги намалува бројот на сперматозоидите, но античките Египќани практикува секс најмногу токму во јули и август.

Медитеранците како по правило ретко, водат љубов во текот на летните месеци, бидејќи топлината влијае на либидото и бројот на сперматозоиди. Сепак, древните Египќани постапуваа токму спротивно, според новото истражување кое тврди дека тие претежно воделе љубов во текот на јули и август месец.

Истражувањата на гробиштата во оазата Dakleh, поточно 765 гробови од возрасни и 124 на бебиња, дадоа увид во сексуалните навики на древните Египќани, кои ја поттикнуваа плодноста следејќи го природниот циклус на поплавите на реката Нил, кој нанесувал богата кал на инаку сиромашниот брег.

Во овој период, организирани се многу прослави, кои поттикнуваа секс, додека за останатите делови од годината тие веруваа дека не се вистинското време за водење љубов.

Сепак, оние кои не сакаат да се водржат користеле контрацепција, а како во тоа време најпопуларна форма на заштита бил крокодилскиот измет, лесно може да се заклучи дека сексот со таков зачинет додаток ѝ не бил нешто посакуваан.

Н О В О !!!

Бидете и вие дел од фамилијата на my World

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk