Имале интимен однос во магнетна резонанца | Видеото ги шокира сите, се гледаат сите детали (ВИДЕО)

2478

Покрај толку многу различни места во светот каде што можете да водите љубов, еден пар се одлучил за најрадикалниот потег.

Ајда Сабелис и нејзиното момче Јап уште во 1991 година одлучиле да имаат интимна врска во магнетна резонанца. И тоа со добра причина!

Иако самиот чин во скенерот се случил пред нешто повеќе од 30 години, сепак ја интригира јавноста, особено малку помладата популација која ја реинкарнира оваа приказна на социјалните мрежи.

Благодарение на холандскиот научник Менк Виктор ван Андел, денес имаме снимка, а подоцна и детални откритија за тоа што се случува меѓу двајца луѓе за време на интимна врска.

Патем, Ајда била голем борец за правата на жените во нејзината младост и била желна да помогне во разбирањето на женските тела во медицинската индустрија. Првично, таа и Јуп требале да имаат односи внатре во машината во стандардна мисионерска поза, но Ајда имала поинаква идеја.

„Тоа е поза која речиси и не ме возбудува“, рекла таа, по што завршиле во позата „лажичка“ во скенерот.

Подоцна, во 1999 година, бола спроведена подетална студија во Британскиот медицински журнал, кој сè уште го читаат илјадници луѓе секој месец. Едно од највпечатливите наоди од експериментот е дека вагината не е само прав тунел.

Долго време постоело верување дека пенисот оди директно во вагината и излегува на ист начин. По ова се водел и сликарот Леонардо да Винчи, кој неколку века претходно, поточно во 1492 година, на своите цртежи ја прикажал вагината како вистински цилиндар.

Но, магнетната резонанца покажала дека „пенисот има облик на бумеранг“, што значи дека се витка според обликот на женското тело, без никакви болки за мажот при неговата ерекција. По Ајда и Јупе, подоцна биле спроведени уште неколку интимни експерименти во магнетна резонанца.

Во него биле вклучени волонтери на возраст над 18 години кои можеле да се повлечат во секое време. Како што истакна Ајда за време на едно интервју во тоа време, никој освен неа и Јуп не можел да го заврши тестот без употреба на вијагра.

– Беше пријатно топло во скенерот и навистина успеавме да уживаме на познат начин – изјави Ајда за “Vice”.

И покрај фактот што е објавен на 24 декември 1999 година, трудот е еден од „најпопуларните статии на сите времиња“ на медицинското списание.