Дали оралниот секс е безбеден или опасен?!

154

Научниците сфатиле каде и кога се појавил оралниот секс. Според експертите, првите информации за таквиот вид задоволство се среќаваат пред неколку илјади години.

Треба да се напомене дека овој начин на задоволство за партнерите доаѓа од древна Индија. Според сексолозите, овој сексуален метод ужива невидена популарност.

Како што истакнуваат истражувачите, техниката на орален секс е променета. Тие ги советуваат двојките да не се плашат да ја практикуваат за време на играта на љубовта, бидејќи телото ослободува над десетина други хормони од нормалниот секс.

Сепак, запомнете дека оралниот секс не е безбеден. Вистината е дека многу млади луѓе избираат орален секс за да избегнат несакана бременост. Но, тоа не го прави оралниот секс безбеден. Половите болести, меѓу кои СИДА, херпес, сифилис, гонореја, папилома, хепатитис, можат да се предадат и преку орален секс.