АВТОФАГИЈА (autophagy) | Зошто медиумите молчат за ова??? Фото/Видео

292

Кога астрономите ја откриле црната дупка оддалечена 55 милиони светлосни години, сите медиуми се натпреваруваа кој прв ќе ја пренесе оваа голема вест до поширокиот аудиториум.

Меѓутоа, кога јапонскиот доктор Yoshinori Ohsumi во 2016 година конечно му го претстави на светот решението на една од најголемите научни мистерии која се изучувала повеќе од 50 години и која директно се однесува за нашето тело на неговото здравје и ум, медиумите биле многу скржави. А можеме да кажеме и целосно неми.

Зар јас, кој секојдневно се занимавам со информации, морав да се разболам па да дознам за поимот АУТОГАФИЈА.

Кога сфатив дека ова големо откритие веќе го слави својот трет роденден, бев прилично разочаран.

Нема многу нејасни работи зошто е тоа така. Причината зошто некои Нобелови награди не ги следат мас-медиумите е проста како грав. Црната дупка нема свои директни интересни рекламни групи, а храната има и те како.

Храната е една од најпрофитабилните гранки на рекламирањето и најголемиот извор на приходи за медиумите. На ниту една мултинационална компанија која не снабдува со храна не им е во интерес да јадете малку и здраво, туку да јадете многу и нездраво.
Медиумите ја заташкале информацијата дека гладувањето е најздравата работа што можете да му ја подарите на вашето тело.

Ве молам, прочитајте го овој текст внимателно и запознајте се со ова дијамантско откритие, бидејќи на свој пример ви гарантирам дека за само една недела ќе ги почувствувате сите привилегии на ова знаење. Јас лично го излечив ТИНИТУС-от дружејќи се со АВТОФАГИЈА-та.

Продолжува на страна 2