Грeшки кои сите жени ги прават при миењето на садови во машина!

1734

Следете ги овие чекори кога користите машина за перење садови…

Миењето садови е една од најдосадните домашни работи, а ако имате машина за миење садови, сте си олесниле многу работи.

Но, многу домаќинки прават одредени грешки додека ги сложуваат садовите во неа.

Губите време со претперење

Пред да ги ставите садовите во машина за перење треба од нив да го отстраните вишокот храна. Но, имајте на ум дека детергентот ги отстранува сите дамки и дека нема потреба да губите време на претперење на садовите.

Највалканите садови ги ставате на краевите

На врвот на полицата ставате ги пластични садови со цел да не се стопат, но и стаклените садови.

Највалканите садови редете ги во средина затоа што перката може да го пропушта деталното перење во аглите од машината, а околу нив оставете доволно простор со цел топлата вода и сапунот да го завршат својот дел од работата.

Ставате дрвени предмети и садови во машината за садови

Дрвениот прибор, како што се дрвените лажици за мешање и дрвените даски за сецкање го впиваат секој мирис и вкус од храната која сте ја подготвувале. Затоа избегнувајте да ги ставате дрвените предмети во машина за перење садови.