Еве вака 100 $ се претвораат во 1 000 000 $

290

Купете бизнис вреден неколку милиони долари со пари на други луѓе

„Не ви требаат ниту 100 американски долари ако сте подготвени да купите добро воспоставена компанија. Многу генерации на бејби-бум (луѓе родени две децении по завршувањето на Втората светска војна) бараат некој сигурен за да ги преземе нивните мултимилионски работни места за да можат да се повлечат.

Логично е да се преговара да се плати само 30 проценти од куповната цена на затворањето.

Финансиските институции специјализирани за овие проблеми ќе ви позајмат пари без оглед на заемот бидејќи тие можат да ги користат деловните средства како гаранција.

Се вработувате без да инвестирате пари и плаќате 70 проценти со текот на времето користејќи ја вашата деловна заработка.

Не ви треба ни искуство – само треба да најдете работа што постои веќе пет или 10 години.

Преку транзицијата, ќе бидете менторирани од сопственикот и ќе можете да платите некому за да работи бизнис за вас.

Зошто не го прават сите? Бидејќи започнувањето на нов „Uber“ или „Facebook“ изгледа попривлечно од купувањето професионални услуги или компании. Но, со овој пристап, ќе ја прескокнете борбата што прави 90% од стартапите да пропаднат “, вели Моран Побер, основач и извршен директор на Aquisitionsi, поранешен партнер во „Wekix“ и „ABD Assets“.

Продолжува на страна 7