Еве вака 100 $ се претвораат во 1 000 000 $

270

Седум успешни инвеститори и милионери кои се одговорни за сопствениот статус, ги споделија своите идеи за тоа како да претворат 100 долари во милион.

Инвестирајте во нешто што го сакате

„Тешко е да се стекне богатство. Или треба внимателно да заштедите, внимателно да заработите многу пари преку деловни договори или да инвестирате. Создавањето безбедност бара многу повеќе заштеди отколку што мислат повеќето луѓе. Исто така е прилично скапо да се продолжи со развој на бизнис откако веќе постигна успех.

Затоа би инвестирал. Пронајдете група на луѓе на кои им верувате и комбинирајте ги вашите 100 американски долари со нивните за да создадете силна инвестиција. Инвестирајте во она што го знаете и за што имате визија.

Можете дури и да инвестирате емоции. На пример, со недвижен имот, секогаш избирам нешто каде би живеел ако сè тргне наопаку.

Без оглед на пристапот што ќе го одберете, изберете што сакате. Верувам дека ако сакаш нешто, ќе бидеш добар во тоа “, вели сопственичката на брендот „Skinnygirl“, Бетени Френкел.

Продолжува на страна 2