Дали кучињата се подобри од луѓето? Одговорот е едноставен. Оваа приказна открива зошто!

2144

Прочитајте ја приказната која објаснува зошто кучињата понекогаш се поголеми луѓе од нас самите.

Еден човек испратил писмо до еден мал хотел во Грција кој планирал да го посети за време на одморите.

Во писмото пишувало:

“Би сакал да го земам есам со себе и моет куче. Тој е негуван и убаво воспитан. Дали сте подготвени да дозволите ноќе да спие во мојата соба?”

Наскоро од сопственикот на хотелот добил одговор:

“Го водам овој хотел веќе многу години. За сето тоа време никогаш ниту едно куче не ми украло крпа, постелнина, сребрени садови, ниту слика од ѕидовите. Никогаш ниту едно куче не сум морал да исфрлам од хотелот затоа што е пијано или не се однесува непристојно. Никогаш не ми се случило кучето да побегне, а да не ја плати сметката.

Затоа, Вашето куче навистина е добредојдено во мојот хотел. А, ако Вашето куче гарантира за Вас, и Вие, исто така, сте добредојдени.”

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.