Дали имате брз метаболизам?

983

Метаболизмот делумно зависи од генетските предиспозиции, но и од изборот на животен стил на личноста.

Овој процес се одвива внатре во нас, практично е невидлив, а и сигурно не размислувате често за него. Но вистината е дека тој е оној кој ве движи и ви помага да ги вршите сите физиолошки процеси потребни за да се одржите во живот.

Проверете дали овие знаци важат за вас, за да знаете дали всушност имате брз метаболизам:

Жешко ви е

Постојано ви е топло и се потите, дури и кога на останатите им е сосема пријатно, па дури и по малку ладно.

Ви се јаде

Луѓето со брз метаболизам брзо ја согоруваат храната и ја претвораат во енергија, па им е потребно постојано дополнување на резервоарот.

Три оброка не ви се доволни

Вообичаен знак дека имате брз метаболизам е експресното искористување на енергијата од оброците и потребата да имате барем уште неколку оброци, поркај трите редовни.

Редовно ги празните цревата

Гладот и празнењето на цревата се директна последица на метаболизмот. Треба да бидете среќни поради редовното празнење на цревата, бидејќи на тој начин сте сигурни дека во вашето тело не се задржува „отпад“ од храна.