БИДЕТЕ ПРЕТПАЗЛИВИ | Ако ви дојде СМРДЛИВА БУБАЧКА на “гости“, еве што значи тоа

575

Смрдливата бубачка е хербален паразит кој се храни со растителни сокови од овошје, зеленчук, градинарски и украсни растенија, поради што одгледувачите ја сметаат за штетник.

Можеби забележавте дека во последно време и оваа година ги има многу повеќе отколку порано. Влегуваат во станови и канцеларии и шират непријатна миризба.

Смрдливите бубачки, инаку, припаѓаат на редот на стеници, крвопии се, но нема да ве нападнат, а се хранат со сокови од дрвјата, овошјето и други инсекти. Тие ослободуваат секрет со исклучително непријатен мирис, кој кај повеќето луѓе предизвикува нагон за повраќање.

Не постои одредена хемикалија која би ви помогнала да се ослободите од нив долгорочно, а прашањето е дали ќе сакате да се ослободите од нив кога ќе слушнете што народните верувања кажуваат.

Смрдливата бубачка не треба да се брка од дома/куќа, бидејќи таа носи пари. Ако ја исфрлите, фрлате и пари.

Дали ова ќе ви помогне полесно да се справите од навалицата на овие здодевни инсекти?