9 едноставни работи кои ќе ви го олеснат животот

206

Дали сметате дека нема многу филозофија околу отворање кеса чипс, сечење леб или отворање сок во тетрапак?

Изгледа не сте во право, бидејќи се покажало дека повеќето луѓе погрешно ги прават овие работи.

Секогаш има многу полесни, поедноставни и поелегантни решенија, а бидејќи никогаш не е предоцна да научите нешто ново и да го напаравите животот полесен, ви нудиме листа на работи кои можете да ги направите на многу поубав и поедноставен начин.

1. Сечење леб без трошки

За да избегнете куп трошки, применувајте го само ова едноставно правило: Ставете го лебот на даска или маса свртен наопаку, со заоблениот дел свртен надолу.

2. Фиока под рерната ја задржува топлината на храната

Секој пат кога подготвувате оброк во рерна, се загрева и фиоката под неа. Затоа, ако подготвувате повеќе јадења и сакате сите да останат топли, само ставете ги во оваа фиока.

3. Правење сендвичи со шунка

За да направите совршен сендвич со шунка, земете две големи парчиња шунка, пресечете ги на половина и поставете ги сите четири парчиња на леб, со рамните рабови свртени однадвор. Идеално, нели?

4. Претворете чаша во звучник

Ако слушате музика од мобилен, само ставете го во празна стаклена чаша. Звукот ќе биде многу посилен, исто како мобилката да сте ја приклучиле на звучник.

Продолжува на страна 2