6 начини како една емоционално интелигентна жена се справува со тешки и негативни луѓе | За ова навистина треба јак карактер!

514

За да станете успешни се бара емоционална интелигенција. Емоционалната интелигенција ви нуди стабилност на долги патеки.

Преку овој процес запознавате тешки и токсични луѓе кои се спротивставуваат на логиката и вашата животна сила ја ставаат пред предизвици.

Овие луѓе ви предизвикуваат стрес и негативност, а еве како со нив се справуваат емоционално интелигентните жени.

1. Воспоставуваат граници

Не можете да ги задоволи сите, ниту пак можете да ги исполните нивните очекувања. Кога ова еднаш ќе го разберете и прифатите, сте решиле купишта грижи, несигурности, чувство на помала вредност, желба за валидација од другите и грижа на совест. Емоционално интелигентните жени се издигнат над хаотичната ситуација и одржуваат растојанието со тешките луѓе.

2. Се фокусираат на решенија

Наместо да се фокусираат на проблемите предизвикани од тешките луѓе, тие се фокусираат на активности со кои ќе се подобри ситуацијата.

3. Не заборавааат

Некои велат дека искуствата се најдобрите учители. Емоционално интелигентните жени тоа го знаат. Тие знаат дека претходниот проблем со тешка личност обично раѓа нов проблем. Дури и тогаш кога на тоа лице му даваат втора шанса, но ќе се обидат да се заштитат себе си вооружени со знаење стекнато од претходното искуство.

Продолжува на страна 2