28 години глумела дека слепа – не знаеле ниту родителите, ниту мажот, а причината е урнебесна

106

Скоро три децении сите биле убедени дека Кармен е слепа.

Кармен Хименез од Шпанија се преправала дека е слепа 28 години.

По повредата на очите, оваа жена им кажала на родителите и на пријателите дека е потполно е слепа и оваа тајна на чувала до ден-денес.

Речиси три децении, нејзините најблиски соработници веруваа дека е слепа, а Кармен така и се однесувала. Меѓутоа, таа само се преправала, додека нејзиниот вид е сосема совршен, пишува шпанскиот портал Hay Noticia.

Зошто некој би се преправал дека е слеп триесет години?

Кармен ова го објасни со мразење да ги поздравува луѓето на улица и да разговара со нив.

Нејзиниот сопруг им кажал на новинарите дека понекогаш му се чинело дека Кармен гледа телевизија, но фактот дека неговата сопруга воопшто не е слепа, навистина го шокирал.

Шанката кажала дека никогаш не била друштвена личност и дека ѝ одговарало луѓето да мислат дека е слепа, па затоа не ни морала да зборува со нив, ниту да ги поздравува оние кои не ѝ се допаѓале.

Кармен, покрај своите најблиски, мора да се соочи со законот, бидејќи таа како “слепа” зимала финансиска поддршка од државата.