Зошто младенците немаат секс на првата брачна ноќ?

1051

Според едно ново истражување 52% од паровите немаат секс во првата брачна ноќ.

Многумина велат дека причината за овој факт се крие во консумацијата од невестата и младоженецот алкохол, но има и други работи, поради кои тие пропуштаат галење во првата ноќ како сопруг и сопруга.

Повеќе од половина од младоженците тврдат дека причината за неподготвеноста да имаат секс, се крие во заморот кон крајот на овој долг и исполнет со емоции, но и со многу стрес ден.

Еве ги 7-те главни причини поради кои младоженците се премногу обесхрабрени за интимност во првата брачна ноќ:

1. Тие се премногу исцрпени

Тоа е причина број еден за дамите, на кои не им е до секс во првата брачна ноќ. Не е изненадувачки, дека обично невестата го презема поголемиот дел од планирањето и организирањето на свадбата. Покрај тоа, многу невести минуваат на строга диета неколку недели пред брачната церемонија, за да изгледаат совршено во фустанот што сепак дополнително ги истоштува физички.

2. Тие се премногу пијани

Ова е логична причина. Повеќето младенци претеруваат со алкохолните пијалоци во својата свадбена ноќ и на крајот немаат сили за секс.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2