“Златен мед” – најсилниот природен антибиотик

1411

Победете ја настинката за три дена. Многумина веќе имале некое искуство со курумата.

Некој ја користи како зачин, но многумина ја подготвуваат како пијалак. Куркумата, која е идеална за зглобовите и кичмата, можете да ја најдете спакувана во вреќички во сите поголеми супермаркети или продавници со здрава храна.

Но, малку кој знае дека куркумата, во комбинација со медот е многу скапоцен и ефтин природен лек. Има многу моќен антиинфламаторски ефект кој не само што ги уништува бактериите кои предизвикуваат болести, туку и ја промовира природната одбрана.

За разлика од синтетичките антибиотици, со кои се исполнети аптеките, таков лек нема негативен ефект врз цревната микрофлора.

Напротив, конзумирањето куркума во комбинација со мед значително го подобрува варењето и ја зголемува активноста на корисната флора во цревата. За тоа сведочат потврдите на научната литература.

Во Ајурведата ова е традиционален лек против настинка. Затоа, при првите симптоми на болест не одете веднаш во аптека, туку направете корисна и лековита мешавина – “Златен мед”, мешавина од куркума во прав и мед.

Златен мед – најсилниот природен антибиотик

Рецепт

Продолжува на страна 2