Жените се возбудуваат и од двата пола

109

Жените никогаш не се само хетеросексуални. Дефинитивно.

Жените или се лезбејки или паѓаат и од двата пола, покажува шокантно новото истражување, според кое при сите случаи дамите доживуваат привлечност кон истиот пол.

Во текот на истражувањето научниците ги собрале жените на самоопределување како хетеросексуални и им ставиле видео со голи мажи или голи жени, за да воспостават кон кој од двата пола доживуваат посилно привлекување.

Резултатите покажуваат дека жените им биле далеку посекси. Експерти од Универзитетот во Есекс докажале дека жените се возбудуваат и од двата пола, иако претходно изјавија дека им се привлечени само мажи.

Во контраст лезбејки доживеале многу дивеење при клиповите со жени и многу слаба, гледајќи разголени машки тела.

Во истражувањето учествуваат 345 жени кои биле анкетирани од д-р Герулф Риџр од катедрата за психологија.