Жените преферираат одмор наместо секс

214

Барањето на егзотични дестинации претставува нова форма на бегство од трагичната реалност.

Жените добиваат поголемо задоволство од одморот пред сексот. Ова го покажуваат податоците од новото истражување, пишува “Дејли стар”.

Анкетата нарачана на специјализираниот сајт Airbnb за давање и пребарување на станови за изнајмување е направена меѓу 500 мажи и 500 жени во Велика Британија со цел да истражуваат одмор им практики.

Анкетата открива дека една на секои шест претставнички на понежниот пол преферира да прави планови за одмор, наместо да си копнее за интимни бакнежи. Причината е дека сексуалниот чин понекогаш може да биде фрустрирачки, додека мислата за соларни плажи секогаш прави чуда со дамски расположенија.

Цели девет проценти од мажите кои учествуваат во истражувањето исто наоѓаат идејата да планираат одмор за примамлива и возбудлива од разгорувањето меѓу чаршафите.

Излегува исто така, дека 75 проценти од испитаниците практикувале во зима “компјутерски туризам” – сурфаат на туристички сајтови, за да го подобрат расположението.

Барањето на егзотични дестинации според истражувањето претставува нова форма на бегство од трагични реалност. Една третина од учесниците во анкетата признале дека посетуваат туристички сајтови дури во работното време.

Истражувањето открива уште дека најмногу одмор и резервации се прават во јануари. Речиси една третина од анкетираните велат дека се соочуваат со акутна потреба да планираат и РЕЗЕРВАЦИЈА одмор во студениот прв месец од годината, бидејќи тоа занимање им помага да го доживеат полесно фристриракото темпо од животот.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.