Жената е таа што го прави мажот маж

563

Моќта на жената е огромна, а нејзиното влијание врз мажот е неограничено. Жената е таа што го прави мажот маж.

Таа открива некои особини во него, а некои неутрализира, а тоа најчесто го прави несвесно. Ако, на пример, нејзиниот татко бил успешен човек, таа ќе се обиде да го направи нејзиниот сопруг успешен маж затоа што веќе има таква слика во главата.

Проблемот е во тоа што жените не ја разбираат својата сила и не обрнуваат доволно внимание на своите мисли и постапки. Тие не ја сфаќаат нивната сила и можноста да влијаат на својот сопруг.

Да разгледаме што може да стори сопругата со мажот, како таа може да влијае на неговиот карактер и постапки.

1. Сѐ додека жената го гледа својот сопруг, тој станува таков; Ако жената кај својот сопруг гледа само маани и несовршености, тие само ќе се зголемуваат од ден на ден. Тогаш дури и оној маж што има потенцијал да стане добар сопруг може да стане губитник.

2. Ако жената не го почитува својот сопруг, никој нема да го почитува; Врз основа на тоа колку жената покажува почит кон својот сопруг, другите ќе изградат слика за него. Ако жената постојано покажува непочитување кон него, нема да го почитуваат ниту другите.

3. Ако жената не му верува на својот сопруг и не му го отвори своето срце, никој нема да му верува. Дури и ако тој целосно е достоен за таква доверба, сепак, сите околу него постојано ќе се сомневаат во него.

4. Ако сопругата е постојано незадоволна од нешто, сите во семејството ќе станат незадоволни.

5. Ако жената не се грижи за својот сопруг и не му покаже нежност, тој ќе ги бара овие работи на друго место.

6. Ако жената гледа добри квалитети во својот сопруг и се фокусира на нив, тие почнуваат да растат и да се размножуваат. Дури и кога нема причина за тоа.

7. Ако жената му го отвори срцето на својот сопруг, тој станува дарежлив. Почнува да бара причини за да ја задоволи и да ја направи уште посреќна.

8. Ако жената искрено му служи на својот сопруг, тој со големо задоволство ќе ја земе под негова заштита. Тој ќе се грижи за неа и ќе ја заштити од сè.

9. Ако сопругата е наклонета кон темпераментот на нејзиниот сопруг и се обиде да му угоди, сопругот за неа ќе раздвижи планини.

За да го направите ова, мора да научите да ги гледате квалитетите на вашиот сопруг, а не да го мерите со вашите стереотипи.

10. Ако сопругата сака да го спаси семејството и искрено со љубов вложува максимални напори да го стори тоа, истата желба се раѓа во срцето на сопругот и тој почнува да ѝ помага на својата жена во сè.

Ако вашиот сопруг не ви одговара на некој начин, обидете се да ја пронајдете причината во себе. Секогаш можете да се обвинувате едни со други и да барате влакно во јајцето. Ако подобро ја разгледате целата ситуација и размислите за сè, ќе видите дека покрај вас е токму оној мажот што сте го одбрале за себе.

Внимавајте еден на друг. Ние често трошиме премногу енергија на кавги и дискусии, а таа енергија можеме да ја насочиме на некои подобри и поубави работи. Научете да сакате и не трошете ја својата енергија залудно.