ВАГА – Божица на љубовта (Жена Вага & Маж Вага)

258

Една од заблудите, кога станува збор за Вагата, е нејзината неодолива насмевка и шарм.

Никогаш не заборавајте дека таа е апсолутно шармантна и насмеана со сите, и дека ако сакате нешто повеќе со неа, треба добро да се потрудите. Значи, тоа што ви се насмеала, не значи дека ќе ви скокне во кревет!

Жена Вага во љубовта

Венера, божица на љубовта, открива најмногу како пристапуваме кон врските, кон романтичните моменти и љубовта. Нејзината позиција во знакот, куќите и нејзините спектакли, покажуваат како и на кој начин ја изразуваме љубов. Вагата е знак со која управува Венера, па затоа жената Вага е во постојана потрага по хармонични врски.

Во љубовта, Вагата бара рамнотежа, совршена рамнотежа на умот и телото, бара партнер кој ќе ја облее со хартиени срциња и свежо цвеќе. Таа ужива да биде сакана и ќе биде потполно посветена на избраната љубов. Иако Вагата изгледа мирна и пријатна, таа може да биде многу бурлива и романтична кога е опуштена. Жената Вага не игра игри кога сака. Таа многу е внимателна, а понекогаш и болно искрена. Значи, тука нема игри, бидејќи тоа не би било фер!

Ако кралот Соломом бил кралица, тој сигурно ќе бил Вага. Жената Вага отелотворува праведност, правда и баланс. Крајно е друштвена и има дарба за комуникација. Харизматична е, ентузијаста и многу лесно ги освојува луѓето околу себе. Во жената Вага, се отелотворува фантастична мешавина на рационална логика и несекојдневни емоции. Секогаш е отворена за здрав разум, логика и добронамерни совети за своите грешки, но само доколку знаете логично да им ги истакнете.

Една жена Вага со сеприсутните и сеопфатните погледи на светот околу себе, остварува силна врска со својот партнер, бидејќи секогаш во аргументите ќе ја гледа другата страна. Нејзината рационалност и ладната логика се совршено подготвени да го разгледаат проблемот од сите агли и секогаш да се ставаат во позиција на другите.

Затоа на другите може да им се чини дека се двоуит, дека е неодлучна, но сепак, таа само ги согледува сите агли и може да се стави во сечија позиција. Нема на кој друг хороскопски знак, оваа одлична карактеристика може да се припише. Ним им треба партнер кој ќе им даде совет и поддршка, а со тоа бараат хармонична и силна врска.

Повеќето се согласуваат со Близнаци и Водолија.

Вага маж во љубовта…

Продолжува на страна 2