Тибетски тест со три прашања ќе ви открие од што се плашите

334

Исклучете го вашето логично размислување, опуштете се и одговорете на овие три прашања насочени кон вашата потсвест.

Немојте да размислувате долго за да одговорите – одговорете што најпрво ви стои на ум.

Доколку е потребно, запишете ги одговорите. На крајот на тестот, ќе научите нешто за себе.

1. Замислете ги следните пет животни. Уредувајте ги еден по друг.
крава, тигар, овци, коњ, свиња

2. Опишете ги секој по еден збор:
Кучето е …
Мачката е …
Стаорецот е …
Кафе е …
Морето е …

Размислете за пет луѓе кои се важни за вас.
Изберете една од следниве бои за секоја од нив. Можете да изберете само една боја по лице.

  • жолта, портокалова, црвена, бела, зелена

1. Редот на животните е редоследот на приоритетите во вашиот живот.

Крава – кариера
Тигар – самодоверба
Овца – љубов
Коњ – семејство
Свиња – пари

2. Еве што е вашиот потсвесен однос кон животот:

Куче – така ќе се видиш себеси.
Кат – ќе го видете вашиот сегашен или иден партнер.
Стаорец – ќе ги видите вашите непријатели.
Кафе – ова е вашиот став кон секс.
Морето – па гледај го својот живот како целина.

3. Еве што значи боите што ги избравте за луѓето во вашиот живот:

Жолта – човек кој никогаш нема да го заборавите и што има значително влијание врз вашиот живот.
Портокалова – човек што мислите дека е вистински пријател.
Црвено – човек што го сакаш со сето свое срце.
Бело – лице кое мислите дека е сродна душа.
Зелена – личноста која ќе се сеќаваш за остатокот од твојот живот.

Резултатите се вели дека се точни во 97% од случаите. Дали се согласувате?