Шест знаци дека сте жртва на манипулатор

35937

Емоционалните манипулатори ги користат вашите слабости и го употребуваат вашиот вокабулар за постигнување на своите цели.

Има шест јасни знаци кои укажуваат дека сте во лоша врска од која треба што е можно побрзо да побегнете.

1. Партнерот ги потценува вашите чувства

На емоционалните манипулатори важни им се само нивните чувства и потреби. Ако поради некоја причина лошо се чувствувате и им се доверите, ќе ве убедат дека сте смешни и претерувате. Тие се толку многу убедливи што и вие ќе поверувате во тоа.

2. Ве потценува

Додека сте во друштво момчето ве навредува и ве исмева. Емоционалниот манипулатор ги „лови“ вашите грешки и ве исмева за истите и не се грижи дали тоа вас ви пречи.

Продолжува на страна 2