Потреба или нешто друго? Вистинските причини зошто често сонувате еротски сништа

604

Дали мислите дека имате поголема потреба од секс затоа што често имате еротски соништа?

Можеби е точно, но не мора да биде така.

Таквите соништа можат да бидат многу реални, чудни, смешни, но заедничко е што имаат позитивен ефект.

Имено, истражувањето покажа дека луѓето кои често сонуваат за „жешка акција“ имаат подобар и поквалитетен сон.

Еротските соништа се случуваат од многу психолошки причини, а ние ви откриваме кои се тие причини.

Креативност

Сексот е поврзан со креативноста. Се верува дека нечија моќ на имагинација го достигнува својот максимум кога размислува за секс или кога сонува за секс. Во моментите кога луѓето се во креативен период од животот, можно е почесто да сонуваат еротски соништа.

Промена на животната фаза

Кога ќе се најдеме во нова фаза од животот, во која било смисла, тогаш добиваме нови искуства и нови начини на размислување. Сето ова се рефлектира во нашите соништа, а еротските соништа се особено чести кога се случува нешто големо во нашите животи.

Привлечност

Дали сте виделе личност која многу ви се допаѓа или веќе некое време сонувавте за една личност? Многу лесно може да се пренесе во соништата.

Восхит и почит

Честа причина, што е можеби најчудната. Истражувањата покажаа дека често се случува да сонуваме да имаме секс со личност која воопшто не нè привлекува сексуално, но да го почитуваме и да му се восхитуваме. Овие можат да бидат секакви луѓе од нашето непосредно или пошироко опкружување, како и луѓе што ги познаваме само од ТВ и Интернет.

Недостаток на секс во реалниот живот

Ако не сте биле сексуално активни подолго време, многу е веројатно дека тоа е причината поради која започнавте чести еротски соништа. Преку нив се обидувате да ги задоволите и исполнете вашите телесни потреби.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.