Сексуална жар | Изгубивте волја за секс и сакате да ја вратите изгубената страст?

1192

Научниците откриле еден сосема нов и револуционерен начин, кој на прва предизвикува шок.

Цвеќето и чоколадото досега можеби биле најдобриот начин ако сакате да си обезбедите ноќ на страст. Но, сега постои уште еден начин како да обновите занес во вашата врска. Овозможете ѝ на вашата партнерка мал струен удар и тоа во областа на глуждот.

Имено, лекарите откриле клучен нерв во женското тело кое, наводно, ја поттикнува нејзината сексуална желба.

Овој нерв се протега од стапалото до крајот на ‘рбетот, но најлесно е да се пријде до глуждот каде што може да се стимулира со струјата. Жените кои добиле мал електричен шок токму во тој дел од ногата почувствувале само благо пецкање.

Но, откриено е дека овој благ тековен шок ја стимулира циркулацијата на крвта и делува како женски вид на Виагра. Лекарите кои ја одобруваат оваа техника велат дека може да им помогне на жените кои ја изгубиле сексуалната желба.

Техниката е тестирана на лабораториски стаорци за сега, и нивната циркулација стана подобра во рок од 25 минути. Научниците сега бараат волонтери да се подложат на неделен третман од половина час.

Тим Брунс, инженер по биомедицина, кој го води истражувањето на Универзитетот во Мичиген, вели дека оваа техника навистина може да им помогне на жените кои го изгубиле својот сексуален нагон или страдаат од некоја друга форма на сексуална дисфункција.

“Некои истражувања покажуваат дека дури 10 проценти од жените имаат нарушувања на сексуалните желби, но некои индикации дека вистинскиот број е дури 28%.”

Научниците се заинтересирале за овој метод на стимулација на глуждот со струја, откако една жена, која била лекувана од бубрези, се пофалила дека го подобрила сексуалниот живот.

Многу жени кои добиле слични терапии велат дека чувствуваат зголемување на сексуалната желба. Ова е веројатно затоа што нервот што поминува низ глуждот ги допира нервите кои се протегаат до карлицата.

Мала стимулација во подрачјето на глуждот може да ја стимулира циркулацијата на интимните делови на телото, создавајќи сличен ефект како страсна ноќ. Оваа терапија може да биде алтернатива на земање лекови кои имаат несакани ефекти.

Ова истражување беше објавено во списанието Journal of Sexual Medicine.