Феноменалниот Душко Радовиќ | Најубавите цитати на едно место

1641

Душко Радовиќ беше поет, писател, новинар, афорист и телевизиски уредник.

Неговите познати афоризми и ден денес со насмевка на лицето ги цитираат и ги паметат. Да се потсетиме на некои од најпознатите.

“Жените кои добро се мажиле, наутро одат на работа со автомобил. Ги возат мажи кои лошо се ожениле”.

“Постои жена која ги сака само своите сопрузи. Тие мажи не се ништо посебно, туку тие жени”.

“Жената мора да биде жена нон-стоп. Затоа што никогаш не знае кога мажите ќе станат мажи”.

“Ако не одите на училиште, омажи се. Ако не можете да најдете работа – родите бебе. Малите проблеми успешно се решаваат со поголеми”.

“Не зависете од нешто што не постои. Преправајте се како да имате и нешто друго”.

“Поубаво е да бидете нечија баба, отколку само баба”.

“Да се има пријател, тоа значи дека се согласувате со тоа дека постојат поубави, попаметни и подобри од вас. Кој тоа не може да го прифати – нема пријатели”.

“Кој сака да биде секогаш во право, тој често мора да го менува своето мислење. Исполнете го животот со жена и деца. Побрзо ќе ви помине”.

“Кој знае да се радува – има на што да се радува”.