Позитивна мисла | Marcus Aurelius

192

Само една работа има вистинска вредност – да се негува вистината и правдата, и да се живее без гнев среде лажливите и неправедните луѓе.

Marcus Aurelius

Маркус Аврелиј (121 – 180), римски император и филозоф, припаѓал на школата на стоичката филозофија. Маркус Аврелиј бил познат по својата скромност, праведност и самодисциплина. Неговите цитати се извор на инспирација и мотивација за многу луѓе кои сакаат да живеат подобро и посреќно.