Корона криза | Во Британија забранет секс со оние со кои не живеете заедно 

2573

Според најновите регулативи за коронавирус, кои треба да стапат во сила денес во Велика Британија, интимните односи меѓу две лица кои не живеат во иста куќа се сметаат за нелегални.

Според најновите владини регулативи, забрането е дружење во затворени простории со луѓе кои не се од иста куќа, пренесува британскиот портал Метро.

До денес, правило беше дека некој што влегува во куќата на друг ја крши карантинската мерка, но од денес и двете лица ќе бидат гонети според новиот амандман во Предлог-законот за здравствена заштита, а само лицата во посебни ситуации, како што е состанок на разведени родители, погреб, домашна нега или ако тие играат спорт, се ослободени.

На почетокот на епидемијата кон крајот на март, владата ги повика паровите да живеат заедно или да бидат разделени сè додека не се подобри ситуацијата, а едно неодамнешно истражување откри дека шест од 10 Британци немале интимен однос со партнер за време на епидемијата.

Од денес, во Велика Британија се релаксирани некои мерки – отворени се пониски одделенија од основните училишта, продавници и училишни продавници, но некои мерки, како што е социјалното растојание, останаа во сила.