Постарите од 50 години се многу живи во креветот, а тоа трае сѐ до 80-тите

858

Дури една четвртина од луѓето на возраст помеѓу 75 и 85 години биле сексуално активни. Секој седми пар користи лекови за потенција и лубриканти за подобар секс.

Сексуалниот живот не дека не замира во староста туку, напротив, доста е активен, откри студијата на Универзитетот од Чикаго на повеќе од 3.000 жени и мажи на возраст над 57 и 85 години. Според него, 73% од луѓето од 57 до 64 години воделе љубовта оваа година, 53% во периодот меѓу 64 и 75 години, а исто така, 26% од 75 до 85 години, според NBC
News.

Сепак, се чини дека и во староста мажите се повеќе фокусирани на секс од жените. Една од причините за помалата сексуална активност на жените е тоа што тие почесто остануваат вдовици и не пронаоѓаат нови партнери.

Во колку луѓето на постара возраст се со подобро општо здравје, толку почеста е веројатноста да се впуштаат во размена на нежност, а исклучок не е ниту оралниот секс. Дури една третина од нив на возраст од 75 до 85 години уживаа во задоволството од оралниот секс, објавија истражувачите.

Најчестата причина поради која луѓето престануваат со секс се болестите, а проблемите со еректилната дисфункција и сувоста на вагината секој седми пар ги решава со препарати за потенција и лубриканти.

 

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.