Почина првиот медиумски работник во земјава како последица на коронавирусот

727

Вчера почина првиот медиумски работник од коронавирусот во земјава. Станува збор за 44-годишниот Беким Бајрамоски од струшко Лабуништа, кој работел во локалната телевизија „Спектра“ во Лабуништа.

Инаку во Струга во моментов има 12 активни случаи на Ковид-19, од кои само еден е во Лабуништа.

Во Лабуништа бројот на починати се искачи на 16, а првиот смртен случај беше 56-годишна пациентка.