Победете го заморот и анемијата

93

Анемија, особено во пролет, е многу честа појава и некои форми исклучиво поврзани со дефицит на витамин Б12, кој е сега за прв пат на пазарот го има и како спреј.

Слабост, зголемен замор, проблеми со концентрација, бледило на кожата и мукозните мембрани, вртоглавица, зуење во ушите, скратен здив, нарушувања на спиењето, губење на апетит и депресија … се симптомите на анемија, кои обично се поврзани со недостаток на железо. Меѓутоа, во одредени форми на анемија всушност тоа е недостаток на витамин Б12.

Што треба да знаете за витаминот Б12?

Metillkobalamin епотребен за нормално функционирање на нервниот систем и е прва форма на витаминот во контекст на подобрување на здравјето на нервниот систем.

Исклучително е важно да се избере биолошки активна форма на витаминот Б12. Наместо таблета или капсула која непотребно го оптоварува дигестивниот систем и метаболизмот, па затоа повеќето лекари го препорачуваат оралениот спреј. Содржина којашто се распрскува под јазикот обично не го оптоварува дигестивниот систем и метаболизмот, а оди и директно во крвта…

Витамин Б12 во спреј е одлична нова опција која ќе им корисни на многу лица во лекувањето на анемија, за одржување на нормално функционирање на нервниот систем, и ќе биде особено интересна за вегетаријанците коишто постојано имаат дефицит на оваа хранлива состојка.