Овој егзотичен плод многу ќе ви помогне на сонот!

1031

Две киви еден час пред спиење дејствуваат како средство за спиење, пишува “Дејли мејл”.

Егзотичниот плод го забрзува заспивањето и научниците се уште не утврдиле каква е причината за ова негово дејство.

Тие претпоставуваат дека киви влијае на нивото на антиоксидансите и на серотонинот во човечкиот организам.

Експерти од Медицинскиот универзитет во Тајпеј спроведоа експерименти со 24 волонтери кои консумирале киви пред спиење.

Сонот им се покажал повеќе здрав и се продолжил.

Во текот на тестовите било утврдено дека волонтерите на киви режимот заспиваат за кратко време во споредба со останатите.