Нумерологија | Родените на овие датуми се луѓе победници со леден изглед и нежно срце

1194

Според нумерологијата, секој број на датум на нашето раѓање има посебно значење и отсликува дел од нашиот карактер. Еве што значи ако сте родени 1, 2, 3 или 4 ден во месецот …

Ако сте родени на првиот ден од месецот – енергија број 1:

Енергијата број 1 во нумерологијата е поврзана со лидерски способности и означува личност која е родена да биде лидер. Бројот 1 на датумот на раѓање симболизира личност со поголема волја, добра самодоверба и оригинален пристап. Внимаваат на деталите, но ја гледаат и целата слика. Овие луѓе се исклучително чувствителни, но знаат да ги контролираат и сокријат своите чувства. Тие често се склони кон потиснување на емоциите, што предизвикува емоционални рани и ги спречува да се движат низ животот со леснотија.

Ако сте родени на вториот ден од месецот – енергија број 1:

Вие сте многу чувствителни и имате изострени сетила и зголемена интуиција. Вашата топла природа и емоционалното разбирање ве прават често на врвот на листата на најдобри пријатели. Сепак, вашето мислење е дека постојано барате наклонетост и потврда од другите. Вие лесно и брзо стекнувате пријатели, не сакате осаменост. Низ животот ве водат засилени емоции кои не можете да ги контролирате. Во љубовта сте лојални, посветени и страствени.

Ако сте родени на третиот ден од месецот – енергија број 1:

Имате голема виталност и упорност. Енергијата од бројот 3 ќе ви помогне брзо да закрепнете од какво било откажување, било да е физичко или ментално. Вие сте слободни, немирни и диви, но подготвени сте да преземете лесна стратегија кога е потребно. Секогаш оставате добар впечаток и сте многу вешти со зборови, односно имате одлични комуникациски вештини. Склони сте на брзи подеми и падови затоа што лесно можете да се опуштите кога ќе го достигнете врвот. Љубезни сте и кога сакате, секогаш го правите тоа целосно искрено.

Ако сте родени на четвртиот ден од месецот – енергија број 1:

Број 4 имате одлични менаџерски вештини и сте многу организирани. Вие сте одговорни и самодисциплинирани – тоа е тајната на вашиот успех. Вие сте искрена, сериозна и вредна личност. Изгледате ладно и челично однадвор, но внатре е нежно и чувствително срце. Покажувате чувства на многу контролиран начин и често ги потиснувате, особено негативните. Ова може негативно да влијае на вашето ментално здравје. Биди послободен, отвори го срцето. Можно е да покажете чувства и да останете рационални истовремено – најдете рамнотежа.