Ситници кои ќе ви го подигнат расположението

119

Има многу причини за среќа секојдневно, а ние ви донесуваме неколку кои веднаш ќе ви го поправат расположението…

На една негативна мисла мора да имате барем три среќни.

Погледот на сината боја поттикнува среќа.

Откажете се од некоја ситница, на пример купување пакетче мастики секој ден, бидејќи штедењето позитивно влијае на психата.

Вдишувањето на убави мириси ја брка анксиозноста. На врвот на листата се јасмин, лимон и лаванда.

Луѓето кои во 7 часот навечер јадат едно парче овошје се чувствуваат пооптимистично во поглед на својата иднина.

На работа сетете се на три работи во кои сте добри. Тоа помага кога ќе се почувствувате несигурно.

Секој ден носете различни чевли.

Истегнете го телото пред спиење. Тоа помага кога ќе се почувствувате несигурно.

Кажете НЕ за работи кои не сакате да ги правите.

Фотографии од бебиња ја зголемуваат продуктивноста на работа и поттикнуваат блаженство.

Ослободете се од навиките и зголемете ги шансите за среќа.

Овозможете си ден без никакви планови.