Психичкиот број ги открива скриените црти на вашиот карактер | Еве како да го пресметате

384

Дали некогаш сте се запрашале кое е значењето на бројките кои не опкружуваат секој ден?

Тие формираат моќен систем составен од нумеролошки принципи кои ни даваат одговори на прашања за нашиот карактер и начинот на кој се перципираме себеси.

Нумерологијата е резултат на мистичното проучување на астрологијата.

Исто како што астролошката карта дава увид во длабочините на нашата личност, нумерологијата ги открива нијансите на нашиот карактер што сме ги заклучиле некаде длабоко во себе.

Одговорите на прашањата зошто имаме одредени ставови, како сме ги обликувале, зошто сме премногу емотивни или премногу цврсти, можат да се најдат во пресметката на таканаречениот психички број.

Како да се пресмета психичкиот број?

Психичкиот број кажува за скриените пространства на нашиот карактер и може да се пресмета многу едноставно. Сè што треба да направите е да ги соберете броевите од датумот на вашето раѓање за да добиете едноцифрен број.

На пример, ако сте родени на 16 септември, треба да соберете 1 и 6 (1+6). Значи вашиот психички број е 7.

Важно е резултатот да биде едноцифрен број. Ако го славите роденденот на 29 септември, бројот е двоцифрен, односно 2+9=11. Тогаш треба да ги соберете двете единици, така што вашиот психички број во тој случај е 1+1=2 два.

Во продолжение, прочитајте ги карактерните црти во однос на вашиот психички број. 

Продолжува на страна 2