Недостаток на секс и здравје | Овие 6 опасности кријат нередовна акција под чаршафите

566

Недостигот од секс не е само знак за суша во љубовната и сексуалната сфера, туку предизвикувач за голем број проблеми.

Сексот е добар за менталното и физичкото здравје на една личност. Постојат многу докази дека сексуалниот живот позитивно влијае на здравјето на луѓето на тој начин што ја намалува појавата на срцеви заболувања, троши вишок калории, ја подмладува кожата и го зајакнува имунитетот.

Што се случува кога сексот не е редовна активност во вашиот живот?

Сигналите кои можете да ги забележите поради недостаток на секс се напнатост, нервоза, стрес, губење на протокот и многу други.

Недостаток на секс и неговите последици

Подолу во текстот ќе прочитате неколку опасности до кои води недостаток на секс. Имено, сексот позитивно влијае на нашето тело на неколку начини. Кога е отсутен, се одразува и на нас.

Продолжува на страна 2